Skip to main content Skip to search
счетоводна кантора

 ФИРМЕНИ ПРОМЕНИ 

 Какви фирмени промени можем да извършим от нашата счетоводна къща

При създаването на фирма е трудно да се предвидят всички потенциални промени в бъдеще. Възможно е в даден момент вашия бизнес да се нуждае от фирмени промени, в следствие на смяна на адрес, име на фирма или пък друга промяна в обстоятелствата. Тези промени често изискват отделено време, енергия и информираност. За да ви спестим всичко това, ние можем да ви помогнем в предоставянето на всички услуги свързани с фирмени промени във всички аспекти на вашия бизнес.

 • Регистрация на търговски дружества в съответствие с дружествения закон;
 • Промяна в правните обстоятелства на регистрираните фирми
 • Смяна на име на фирма
 • Промяна на предмета на дейност
 • Промяна или вписване на телефон или е-мейл в Агенцията по вписванията
 • Промяна в начина на управление на дружеството
 • Търговско представителство;
 • Съставяне и подаване на годишен финансов отчет в регистъра на търговските дружества.
 • Създаване на дъщерни дружества и / или клонове в България

 Преобразуване на ЕООД в ООД – процедура 

Вероятно една от най-неясните процедури за повечето хора е именно преобразуване на ЕООД в ООД както и обратното – от ООД в ЕООД. При неяснота и неинформираност има рискове от неприятни последици, забавяне и неочаквани резултати. Именно затова е препоръчително да се доверите на експерт за пререгистрация на ЕООД в ООД или обратното. Нашите специалисти следват стриктен и доказан процес, който включва следните стъпки.

На първо време е необходимо да се създаде план за преобразуване, който ще бъде нотариално заверен. Този план включва проект на нов учредителен акт или дружествен договор на новоучреденото дружество. Когато е в завършен вид, планът ще бъде проверен от поверено лице, назначено от управителния орган или от съдружниците на фирмата. Щом едноличния собственик на капитала или общото събрание на съдружниците стигнат до заключение относно промяната, тя може да бъде извършена в правната форма. Решението се отнася за одобрението или промените по плана за преобразуване, приемането на дружествения договор или устава на новоучреденото дружество, както и избора на управляващи органи. groweasyltd.com

Преобразуващото се дружество се прекратява без ликвидация, докато новото дружество се превръща в негов правоприемник.

 Смяна на адрес на фирма 

За да може да се реализира успешно смяна на адрес или смяна на седалище на фирма е необходимо адресът на фирмата да бъде сменен в Търговския регистър. Процедурата е подобна на тази, свързана със смяна на име на фирма. Не е задължително посещението до нотариус, нито пък представянето на договор за ползване на имота. Ние ще се погрижим за смятана на адрес на вашата фирма по най-бързия и ефективен начин.

 Смяна на име на фирма 

Поради една или друга причина е вероятно вашата компания да трябва да смени своето официално име. Това може да е резултат от смяна на управлението, необходима адаптация към промени на пазара или други причини. При процедурата промяната на името на фирмата не е задължително да се представят нотариално заверени документи. Документите, които ще са необходими, включват:

 • Протокол-решение
 • Нов учредителен акт
 • Декларации от управител
 • Пълномощно за адвокат

Ние можем да ви помогнем да се справите със смяната на името на вашата фирма по най-бързия и сигурен начин. Нашите опитни специалисти ще ви асистират и ще бъдат до вас през целия процес.

 Защо да изберете нас за промени на обстоятелства във вашата фирма? 

С години опит, нашите специалисти знаят какво точно трябва да направят, за да осигурят смяна на седалище на фирма или други промени на обстоятелства, спестявайки време и средства нашите клиенти. Офисите ни се намират в гр. София, но предлагаме обслужване за цялата страна и за англоговорящите страни чрез онлайн решения. Ние предлагаме и едни от най-достъпните услуги на пазара, тъй като вярваме, че всеки бизнес заслужава достъп до подобни експертни услуги. Можете да разчитате на нас за гъвкавост, бързи реакции и сигурни резултати.

Свържете се с нас още сега и ни разкажете повече за вашите нужди!

 Изпратете запитване 

  Call Now Button