Skip to main content Skip to search
РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМИ в България

 РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМИ 

Регистрация на фирми – видове фирми, които може да регистрира МКАФинанс

Ако сте решили, че е време да направите първата стъпка към света на бизнеса и моментът за създаване на фирма е дошъл, то експертите от счетоводна кантора МКАФинанс ще ви помогнат да превърнете една ваша мечта в реалност. Ние можем да помогнем с регистрация на нова фирма, независимо от вида дружество, което сте избрали. Опитните ни специалисти могат да съдействат с регистрация на фирма онлайн на ЕТ, ООД, ЕООД, както и с регистрация по ДДС.

Регистрация на ЕТ

При регистрация на ЕТ ние ще ви помогнем с вписването Ви като Едноличен Търговец. Фирма тип ЕТ предлага редица предимства и неслучайно е сред най-популярните избори при нашите клиенти. При ЕТ, държавните такси са значително по-ниски, не е нужно да регистрирате фирмата с капитал, а счетоводните услуги са по-достъпни и евтини. Единственото условие, за да можете да се регистрирате като ЕТ, е да имате навършени 18 години и да сте дееспособно физическо лице.

Регистрация на ООД

При регистрация на ООД е необходимо да изберете юридическо лице и фирмата да има минимум двама съдружници, които да имат конкретни длъжности. Необходимо е също така да посочите управител на дружеството. За регистрация на фирма ООД е задължително внасянето на капитал, като той може да бъде различен за всички съдружници.

Регистрация на ЕООД

При регистрация на ЕООД или еднолично дружество с ограничена отговорност, фирмата е собственост на едно единствено лице. Капиталът също принадлежи на едно лице или един съдружник. За регистрация на фирма ЕООД е необходимо да внесете капитал от поне 2лв. В набирателна сметка, да посочите един съдружник, едно физическо или юридическо лице, както и да поясните името на ЕООД фирмата на български или английски език.

Регистрация по ДДС

Професионалистите ни могат да помогнат и с регистрация на фирми по ДДС. Ние ще ви помогнем с изготвянето на всички необходими документи, с задвижването на производство в НАП и ще бъдем до вас през всяка стъпка от процеса. Не губете време и енергия в този дълъг и тромав процес. Нашите специалисти могат бързо и лесно да регистрират фирмата ви по ДДС и да премахнат бремето от плещите ви.

Регистрация на фирма в София и страната – има ли разлика?

Една регистрация на фирма в София протича по абсолютно същия начин като регистрация във всеки друг град в страната. Изискванията са едни и същи, без значение от вашата локация. Можете да подадете документите си за регистрация на фирма онлайн от всяка точка на България.

Защо да изберете нас за откриване на нова фирма

Всяко откриване на фирма е ново начало и е вълнуващ момент за повечето собственици или съдружници. Въпреки това, процесът може да отнеме месеци, да създаде много стрес и да бъде изключително обезкуражаващ, особено ако това е първият ви път. Ние работим с опитни и квалифицирани специалисти в областта на регистрацията на фирми, които са отдадени на това да ви спестят време, разходи и главоболия. Ние познаваме процеса по регистрация на фирма до най-малък детайл, разполагаме с цялата информация относно необходими документи, стъпки и разходи, които ще са необходими. Можем да превърнем отварянето на фирма в бърз и лесен процес.

ЧЗВ свързани с откриване на нова фирма:

Защо е необходимо да регистрирате фирма?

Има няколко причини, поради които е необходимо да регистрирате дружество. Първата причина е, че това се изисква по закон. Ако искатеза да участвате в търговския оборот, трябва да регистрирате фирмата си. Второ, дружеството осигурява правна структура за вашия бизнес. Това означава, че разполагате с рамка, в която да работите, и улеснява защитата на вашите бизнес интереси. И накрая, дружеството предлага и данъчни предимства, като например някои данъчни облекчения.

За колко време става отварянето на нова фирма?

След като всички документи са попълнени, приготвени и подадени в Търговския регистър, регистрацията на вашата фирма би могла да отнеме между 1 и 3 работни дни.

Кога се регистрира фирма по ДДС?

Ако през последните 12 месеца сте имали оборот от поне 50 000 лева, сте длъжни да подадете заявление за регистрацияза ДДС. Тази регистрация не е задължителна за всички лица, освен ако не сте генерирали такъв оборот. Имайте предвид, че става въпрос за размера на продажбите, а не за размера на печалбата. Трябва да подадете заявление за регистрация в 14-дневен срок от изтичането на последните 12 месеца, независимо от това кога сте достигнали въпросния оборот от 50 000 лева.

Какви документи са необходими за регистрация на фирма?

За регистрация на фирма в България ще са ви нужни следните документи:

  • Учредителен акт/Дружествен договор
  • Протокол-решение на едноличния собственик/Протокол от учредително събрание
  • Образец от подписа на управителя/управителите
  • Декларация по чл. 141, ал. 8 от ТЗ
  • Декларация по чл. 13, ал. 4 от ЗТР
  • Удостоверение за внесен в банка капитал/Вносна бележка за внесен капитал
  • Квитанция за платена държавна такса

 Изпратете запитване