Г-н Ангелов, как и кога дойде идеята за създаването на МКАФИНАНС?

Счетоводната ми кантора обслужва клиенти от повече от 10 години. Идеята дойде от прекаленото търсене на услугите ми като счетоводител от различни приятели и множество препоръки, които водеха към мен от доволни клиенти.

 

Разкажете какви са основните принципи в работата ви, които ви отличават, привличат и задържат клиентите ви?

Основен принцип от започване на счетоводната ми дейност е да помагам на хората. Това винаги се е случвало несъзнателно от моя страна, но е водило до много позитиви в последствие и за двете страни.

Когато нашите клиенти са обгрижвани с внимание, с бързи и качествени справки, и съвети, те винаги ни правят препоръки към нови и нови клиенти и така, всяка година имаме значителен ръст.

 

Споделете какъв е екипът на МКАФИНАНС, как подбирате колегите си, какво образование и опит търсите, подпомагате ли млади хора при старта на професионалното им развитие?

Екипът е изключително важен за мен. Всеки е професионалист в различна област и с стремеж да надгражда своите познания в другите различни области на счетоводството. Винаги съм толерирал желанието за обучение и развитие. Създавам предпоставки и възможности за това, по време на работния ни процес. При всяка възможност участваме в семинари и сме в течение с всички новости и изменения.

Стремим се да сме приятели, както на работа, така и извън работа. Планираме все повече съвместни тиймбилдинги, които да ни сплотяват.

 

Какви са най-често срещаните проблеми, с които идват при вас новите ви клиенти и как ги разрешавате?

Много от новите клиенти, които идват, имат проблеми от предишно некачествено водене на счетоводната отчетност. Първите няколко месеца се стремим да оправим всички проблеми от предходни периоди и да продължим напред на чисто.

Напоследък все по трудно става да се отвори банкова сметка на хора които не са от България. Затруднява нови инвеститори да започнат бизнеса в България и това има своите отражения.

 

Какви съвети бихте дали на фирми, които търсят доверен партньор за счетоводното си обслужване?

Бих ги посъветвал да търсят качествени услуги от своя счетоводител. Но и също така да не сменят лекомислено счетоводителя си.

 

Каква е визията на МКАФИНАНС за дългосрочно развитие?

Планираме да разширим с още едно помещение офис пространството си и да разширим екипа си; да обогатяваме непрестанно своите познания и да предоставим на всички нови клиенти услуга от която да са доволни.

 

Много от клиентите ви са международни компании, какви по-различни услуги предлагате към тях, в сравнение с услугите към български клиенти?

При международните клиенти, е прието по-голямата част от кореспонденцията да става по е-мейл. По този начин клиентът разполага писмено с всичко, поискано него и обещано от нас, което гарантира 100% изпълнение. Работата с чуждестранните ни клиенти, ни учи и обогатява при работата ни с българските такива. От което пък и нашите клиенти възприемат по устойчиви похвати на комуникация и работа.