Skip to main content Skip to search
счетоводна кантора, счетоводна къща

 Регистрация по ДДС 

 Какво е ДДС

ДДС или данък върху добавената стойност представлява облагаем данък върху потреблението на стоки и услуги. Този косвен данък облага продажбите, а отговорни за неговата тежест са потребителите на закупените стоки или услуги. Размерът на ДДС данъка на територията на България е 20% от стойността на всички закупени стоки или получени услуги. Този данък се добавя към бюджета на страната и играе важна роля за осигуряването на голям дял от нейните приходи. 

Съществуват много специфични закони относно ДДС, които се регулират от ЗДДС или Закона за данък добавена стойност. Въпреки ,че фирмите или търговците в България могат да се погрижат за ДДС проверка или регистрация по ДДС самостоятелно, повечето от тях избират да се доверят на опитни експерти в областта. Партнирайки си със специалист за регистрация по ДДС, вие можете да си спестите много загубени часове, пари и енергия.

Кога трябва да сме регистрирани по ДДС

Регистрация по ЗДДС може да бъде задължителна или доброволна. Когато става въпрос за задължителна регистрация по ДДС на физическо лице или фирма, случаите са няколко. На първо място, фирма подлежи на задължителна регистрация по ДДС когато оборота достигне 50,000 лв за предходните 12 месеца. Регистрацията е задължителна и ако оборота достигне тази сума за по-кратък период от два последователни календарни месеца. Освен това, регистрацията по ДДС е задължителна при получаване на услуги от чужбина, при извършване на услуги за фирми от други страни от ЕС, при доставка на далекосъобщителни услуги или услуги за радио и телевизия, както и при дистанционна продажба на стоки. Задължително е да се регистрирате по ДДС ако доставяте стоки с монтаж и инсталиране, извършвате вътреобщностно придобиване на стоки или при преобразуване на търговско дружество. 

Съвсем нормално е ако нямате опит в тази сфера да останете озадачени и объркани относно това дали вашата фирма подлежи на задължителна регистрация по ДДС. Ние можем да помогнем с проверка за регистрация по ДДС, която ще ни позволи да потвърдим дали се нуждаете от процедурата. Разчитайки на специалист ще ви спести редица правни неприятности и потенциални загуби за вашия бизнес.

Регистрация на фирма по ДДС

регистрация по ддс

Стандартната процедура по регистрация на ЕООД или друг вид фирма по ДДС изисква поне няколко посещения на НАП, приготвянето на редица документи, проверка на важни данни и други ключови елементи. За да можете успешно да се регистрирате по ДДС е вероятно да преминете през главоблъсканици и стрес. Избирайки MKAFinance за ваш партньор, вие можете да си спестите всичко това. Ние предлагаме спестяване на всички тези неудобства, като поемем в наши ръце всичко свързано с регистрацията. Ще се погрижим за събирането на нужните данни и приготвянето на документите, ще входираме документацията в НАП, ще вземем документите, когато са прегледани и готови и ще завършим целия процес вместо вас. 

През това време, вие можете спокойно да се фокусирате върху други приоритети свързани с вашия бизнес.

Необходимите данни:

 • Име на фирмата
 • Описание на дейността
 • Срок на дружеството (ако е релевантно)
 • Седалище и адрес на фирмата
 • Учредители
 • Капитал
 • Номинална стойност на дял от капитала
 • Брой дружествени дялове
 • Разпределение на дяловете по съдружници
 • Управител
 • Форма на представителство

Необходимите документи:

 • Заявление за регистрация
 • Справка за облагаем оборот за последната 1 година
 • Декларация за липси на присъди или на образувано наказателно производство за престъпления
 • Пълномощно
 • Анкетен лист по образец

Защо да изберете нас за регистрация по ДДС

В лицето на MKAFinance ще откриете надежден и лоялен партньор, който може да ви помогне за изготвянето на всички необходими документи за регистрация на ДДС. Можем да осигурим и помощ при проверка на ДДС, както и да участваме активно в осчетоводяването на фирмата ви, воденето на ТРЗ-то на фирмата и други допълнителните дейности. Нашият екип се отличава с дългогодишен опит, квалифицирани експерти и ентусиазъм за работа. За нас услугите, които предлагаме, са от ключово значение за физически лица и фирми, които целят развитие и успеваемост. 

Можете да разчитате на нас за изряден професионализъм, лекота на работа и гъвкавост. На разположение сме да осигурим подкрепа и помощ по всяко време, независимост от размера на фирмата ви или финансовата ви стабилност като юридическо лице. Нашите цени са достъпни, а качеството на услугите ни гарантирани.

 Изпратете запитване 

  Call Now Button