Предимствата от работата на който и да е бизнес с професионалните услуги на доверена и реномирана счетоводна къща са безкрайно много, макар че в тази статия ние от „MKA Finance“ ще се спрем само на 5 от тях. 

Въпреки позицията на счетоводството като критична и съществена функция за установяване на стабилно финансово управление за организациите, много собственици на бизнес все още избират да управляват счетоводството си вътрешно. Правейки това, те губят ценни ресурси и увеличават риска от потенциални сериозни проблеми с несъответствието. От своя страна това може да доведе до ненужни разходи, тежки санкции и да намали шансовете за бизнес успех.

Според данни на Forbes, около 90% от фирмите се провалят по време на първия си етап, посочвайки лошото финансово управление като една от основните причини. В случай че изберат да използват професионалните услуги на счетоводна къща, фирмите могат значително да увеличат шансовете си за успех. Освен счетоводството, професионалните счетоводители помагат да се улеснят финансовите операции и планирането на компанията, за да се осигури стабилен и здравословен паричен поток.

счетоводна къщаДа предположим, че искате да възложите счетоводството си на външни изпълнители или в момента възлагате на външни изпълнители. В такъв случай винаги трябва да оценявате избрана от вас счетоводна къща, за да сте сигурни, че те отговарят най-добре на вашите нужди, които най-вероятно ще се променят с времето. Уверете се, че избраната счетоводна къща разполага с екип от сертифицирани и дипломирани счетоводители, които имат опит в обслужването на бизнеси от подобен характер и мащаб. Също така е от решаващо значение те да предложат специален мениджър на акаунти, който да обслужва вашия акаунт.

В тази статия споделяме как добре подбраната професионална счетоводна къща може да облагодетелства вашия бизнес. Останете с нас!

Избираме счетоводна къща заради спестяването на ценни ресурси

Вътрешното управление на вашите акаунти не означава непременно спестяване на разходи или по-добра ефективност. Поддържането на опитен счетоводител на пълен работен ден или двама може да ви помогне да спестите хиляди на месец. И в случай, че вашите счетоводители по-късно могат да изберат да напреднат в кариерата си другаде, ще трябва да се впуснете в трудоемък процес на наемане, който ще ви струва ценно време и пари.

Ако изберете да ангажирате професионална счетоводна къща, вие на практика премахвате тези опасения. Плащате месечна такса за обслужване, която ви дава достъп до експертизата на цял екип от счетоводители, които владеят различни области на счетоводството – от данъчно управление до счетоводство. Никога вече няма да се налага да се притеснявате за различни разходи за наемане, програми за въвеждане/обучение и текучество на служители.

Избираме счетоводна къща заради растежа на бизнеса

Едно от основните предимства на счетоводството, когато се прави правилно, е способността му да изясни финансовото състояние на вашата компания. Наличието на ясна картина на финансите на вашата компания ви помага да вземате информирани решения, когато развивате бизнеса си. Тя ви позволява да определите осъществимостта на всеки бизнес план, като например разширяване. Тя също предотвратява всякакви непродуктивни решения, които могат да застрашат или забавят растежа на вашия бизнес с месеци или дори години.

Надеждните счетоводни къщи могат да ви помогнат да очертаете ясна картина на паричния поток и сезонността на вашата компания, като анализират критично вашите вземания и събирания. Освен това, ако ангажирате регионална счетоводна кантора, техните консултантски услуги и пазарен анализ ще ви бъдат изключително полезни. Чрез тях можете ефективно да оцените представянето на вашата компания и да вземете стратегически решения, които ще помогнат за успеха на вашия бизнес.

счетоводна къща

Избираме счетоводна къща, за да осигурим пълно нормативно съответствие

Времето е ценен и ограничен ресурс, така че е важно какво правим с него. С разрастването на компанията ви ще е необходимо повече време за организиране на документи и навигиране в новите приложими регулаторни усложнения. От въпроси като заплати, данъчни отчети до отчети на печалбата и загубата, един пропуск може да доведе до нарушение на съответствието, което може да доведе до солидна финансова санкция.

Тези рискове и времеви разходи могат да бъдат смекчени чрез професионална счетоводна услуга, която да осигури правилните реакции спрямо съответните данъчните закони и процедури. Често екип от експерти бързо ще маркира всички нередности и ще гарантира, че вашите счетоводни записи са безупречни. Накратко, те ще предпазят вашата компания от всякакви финансови клопки.

счетоводна къща

Професионална помощ при спестяването от разходи

Навигирането в понякога сложните регулации в България може да създаде редица предизвикателства, които могат да доведат до пропуск на приложимите данъчни облекчения и освобождавания. Уверете се, че увеличавате максимално вашите спестявания и удръжки, като ангажирате професионални счетоводители, които са запознати с разпоредбите на България и могат адекватно да квалифицират вашия бизнес за съответните данъчни облекчения.

Дигитализация и ефективност на всички счетоводни процеси

Счетоводните записи могат да бъдат объркващи. Едно десетилетие на счетоводство на фирмата бързо ще достигне до стотици папки и хиляди страници. Естествено, това прави извличането на данни и справка истински кошмар. За щастие, щом преминаваме към технологичната ера, професионалните счетоводни услуги предлагат съхранение на вашите бизнес счетоводни записи в цифров формат на защитени платформи с усъвършенстван софтуер.

Тези платформи често идват с допълнителни модули за заплати и подаване на искове. Те съхраняват всички данни по електронен път, заедно със счетоводните записи, на централизирано и сигурно място за максимална поверителност. Дигитализирането на вашите счетоводни записи също води до лесен достъп. Независимо от мястото и времето, можете да извличате записи и отчети в реално време от всяка точка на света.